Komkommertijd…

Standaard

Het is volop komkommertijd en dus besloten we jullie maar een lekker komkommergratin voor te schotelen!

Wat heb je er voor nodig?

  • 4 grote komkommers
  • 15 cl room
  • 50 g boter
  • 80 g gemalen kaas
  • basilicum
  • peper en zout

Schil de komkommers, snijd ze in 2 en haal de zaadjes er uit. Snijd vervolgens in plakjes van ongeveer 0.5 cm.

Bestrooi met 2 soeplepels zout en laat 2 uur staan. Hierdoor komt het vocht uit de komkommers vrij. Na 2 uur mag je de komkommers afgieten en afdeppen.

Doe de komkommers in een pan met de room en 20g boter. Doe er de basilicum bij, een beetje peper en laat sudderen op een zacht vuurtje gedurende een kwartiertje.

Giet alles in een ovenschotel, doe er de gemalen kaas op en een nootje boter. Zet de schotel 5 minuutjes onder de grill, tot er een mooi korstje op komt.

Smakelijk!

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s